Cuit de polit amb pilotes

Estás en: Inicio | Cuit de polit amb pilotes

Ingredients:

  • gall dindi
  • Cigrons remullats
  • Creïlles
  • Vedella
  • Cansalada
  • Api
  • Botifarres de Ceba
  • Sal

Per a les PILOTES

  • Molla de pa
  • Magre de porc
  • Vedella
  • Fetge d’Ocell
  • Llonganissa – Blanc
  • Sang
  • Ou
  • Julivert
  • Pinyons
  • All i Sal

Cocido de pavo con pelotas

Preparació:

  1. En una olla es posa a coure els cigrons, la carn i l’api. En un recipient es col·loca la molla del pa amb un pessic de sal, se li afig la sang i es mescla tot bé.
  2. A continuació se li agreguen els altres ingredients i es pasta tot bé. Es va agafant porcions d’aquesta massa i se li va donant forma de « pilotes» .
  3. Agregar en l’olla que hem posat a bullir la carn i els cigrons, els altres ingredients i les pilotes, deixant-les coure fins que tot estiga al punt.

Aquest plat és típic per Nadal. El costum fa anys era matar el gall dindi i la sang es reservava per fer les mandonguilles. En el sopar de nit de Nadal es rostia polit i bacallà meneao. El dia de Nadal es feia el cuit i se servia així:

Primer plat, amb part del caldo es cap a una sopa coberta.

Segon plat, les pilotes amb una mica de caldo.

Tercer plat, La carn, els cigrons i les creïlles.

Et pot interessar